9 decembrie 2009

STUDENTUL STAGIAR


MAI MARE UMILINTA DECAT LA ORELE DE STAGIU NU SIMT NICI CAND.
LA SERVICIU NU MA SIMT UMILITA; CALCATA IN PICIOARE - DA. DAR NU UMILITA. LA SERVICIU MACAR STIU EXACT CUM E SEFA, STIU CE PRETENTII ARE SI CE VREA DE LA MINE.
DAR LA IASI, LA STAGIU...


IASI. JOI. ORA 7:45. SPITAL. SECTIA DE HEMATOLOGIE. AM AJUNS TOATE ACOLO, NU ERAM MULTE - VREO 7-8. SI ... PANA PE LA 9 PUR SI SIMPLU AM STAT DEGEABA. SI IN GENERAL LA ORELE DE STAGIU STAM SI SPRIJINIM PERETII. NIMENI NU VREA SA NE ARATE CEVA, SA NE EXPLICE... NIMIC.
2 COLEGE S-AU "LIPIT" DE O ASISTENTA SI O AJUTAU. O AJUTAU IN SENSUL CA DIZOLVAU FLACOANELE CU ANTIBIOTIC(CRED) SAU CU CE ERAU... SI, FIIND LA INCEPUT DE DRUM SE MISCAU INCET, STANGACI...
ASISTENTA 1: VAI DRAGA, AI AJUTOARE. CE-TI PASA, STAI DEGEABA
ASISTENTA 2: DA, AM. DA' E CA SI CUM N-AS AVEA. MAI BINE IMI FACEAM SINGURA TREABA.

DRAGA ASISTENTA, SUNT SIGURA CA SI DUMNEATA AI INCEPUT DE UNDEVA. SI CRED CA LA INCEPUT AI FOST SI DUMNEATA LA FEL DE STANGACE. SAU TE-AI NASCUT CU SERINGA IN MANA SI NU AI MAI AVUT NEVOIE DE AJUTOR?
AM PLECAT DIN SPITAL ATAT DE DEZAMAGITA... :(

ASA CA ... PENTRU SUFLETELUL MEU ... MI-AM CUMPARAT CEVA FRUMOS:
:)


DOAMNE, AM AVUT MARE NOROC CA AM FACUT PRACTICA AICI, IN RADAUTI, SI AM DAT DE ASISTENTE SUPER DRAGUTE, CARE AU AVUT RABDARE SA MA INVETE SI SA-MI ARATE TOT CE TREBUIA. DOAMNELOR ASISTENTE DIN SECTIA GINECOLOGIE - RADAUTI, VA MULTUMESC PENTRU RABDAREA AVUTA CU MINE, PENTRU TOT CE AM INVATAT DE LA VOI !!!
SI PERSONALULUI MEDICAL DE LA PSIHIATRIE: MULTE MULTUMIRI PENTRU AJUTORUL ACORDAT SI PENTRU INVATATURI.

.

5 comentarii:

Fetita Junglei13 spunea...

Ti-ai luat ceva foarte frumos.Stii Dumnezeu nu doarme, doar atipeste,asa gandesc eu.Scriam candva despre o fata,ce ajunsese undeva mai sus,la locul meu de munca.Ei bine,ea lucra de vreo 6ani acolo,dar intr-o alta locatie, de 2 luni,a fost adusa aici si pusa pe un loc mai bine platit si mai sus un pic,desi pt patronii mei,nu exista diferente intre femeia de serviciu si administrator,decat la salarii,in rest toti suntem egali.Ea s-a crezut mai presus de toti,tipa,trata lumea,ca pe niste sclavi si multe altele,.Intr-o zi i s-a comunicat ca nu i se mai admite acel comportament,dar a continuar si din pacate pentru ea,intr-o alta zi a zburat.Ce m-a scarbit,cand am intrat iar in tura, cu ea lucra si fratele ei,avand acelasi comportamnet ca ea,cat a fost ea acolo,in rest era cat de cat om,dar cand a vazut-o pe sefa,a inceupt sa se milogeasca si sa o faca pe sora sa in toate felurile.Astea m-au scarbit.Cu 2seri inante sustinea sus si tare ca pleaca dupa ea si apoi,o denigra.Din pacate oamenii uita,dar eu cred ca Dumnezeu nu.
Ai grija de tine si stiu ca tu nu o sa fii ca ele.TE PUP

Loredana spunea...

Meriti din plin buchetul de flori! Nu te descuraja niciodata! Intoteauna exista compensatii pentru toate neajunsurile, daca stim sa le tranformam noi in atu-uri! Si vad ca tu ai stiut! Felicitari!

iculici spunea...

@ Fetita Junglei13 - NU. NU VOI FI ASA CA ELE NICIODATA!!! IMIDORESC ASA MULT SA VINA ELEVE SAU STUDENTE IN PRACTICA PE SECTIE... SA LE ARAT, SA LE EXPLIC, SA LE INVAT CE AM FOST INVATATA... :)

@ Loredana - CAND AM IESIT DIN SPITAL ERAM ASA DE AMARATA... SI IN DRUM SPRE CAMIN AM TRECUT PE LANGA UN CHIOSC CU FLORI... ERAU ATATIA TRANDAFIRI... SI PARCA TOTI TIPAU LA MINE"PICK ME, PICK ME..." :) M-AM INTORS DIN DRUM SI MI-AM CUMPARAT UN BUCHET. IN SECUNDA 2 MI S-A SCHIMBAT STAREA DE SPIRIT. :)
MULTUMESC MULT !

Lillee spunea...

Sa inteleg ca vei deveni asistenta medicala? Mult succes. Stiu prin ce treci pentru ca si eu am trecut :) Majoritatea asistentelor sunt niste scarbe, de fapt niste tzatze inculte ( alea care au ramas angajate de pe vremea lui Ceusescu). Nu te descuraja, cu siguranta vei gasi si oameni de treaba. Daca iti place meseria vei reusi cu siguranta... Eu nu o mai practic, m-am reprofilat.

iculici spunea...

@ Lillee - SUNT DEJA ASISTENTA. DE 5 ANI. ACUM FAC STUDIILE SUPERIOARE, CA SA-MI MAREASCA SALARIUL. AM FACUT 3 ANI LA POSTLICEALA SI ATUNCI PRACTICA O FACEAM LA SPITAL AICI, IN RADAUTI. SI AM INVATAT MULTE CHESTII DE LA UNELE ASISTENTE... :)

>:D<