1 decembrie 2009

COLECTIA ... DE AMINTIRI


De mici strangem diverse chestii… in copilarie, am colectionat fel-de-fel: surprize de la gume (unele inca le mai am, :P ), timbre, diafilme, pachete goale de tigari pentru vestitul robot (care nu mi l-a mai facut nimeni, niciodata:( ) , iar unii copii strangeau sticlute goale de parfum, indieni, avioane, masinute… dupa ce trece copilaria, ne apucam de colectii mai sofisticate: carti vechi, ceasuri de buzunar, bani vechi, vederi, … in general obiecte vechi, antichitati. de ce oare ne fascineaza VECHI-ul? acum, cand nu mai suntem copii. ce-i drept, VECHI-ul are ceva aparte.


dupa ce am crescut oleaca, mi-am schimbat colectiile. prin liceu au inceput alte nebunii: servetele de nas, pungi, plicuri, servetele de masa… si cea mai noua nebunie a mea, inceputa acum 2 ani, e colectia de pixuri. :D

toata viata strangem diferite chestii… cu ce scop? inca nu am gasit raspunsul la aceasta intrebare.


INSA, TOTI COLECTIONAM AMINTIRI. nu se poate sa nu ai intr-un coltisor al camerei, bine ascunsa de ochii indiscreti ai musafirilor, ai prietenilor, o cutie cu obiecte care iti amintesc de trecut, de ceva, de cineva. ia vezi ce mai gasesti prin acea cutiuta… Stii, CUTIUTA CU AMINTIRI aproape totdeauna se afla in inima noastra, in sufletul nostru.

TU CE COLECTIONEZI? CE COLECTII AI AVUT IN COPILARIE?


11 comentarii:

ioneltorac spunea...

O colectie de la o revista, se numea Ecran Magazin si era o revista saptamanala, acolo aflai stiri despre vedete, si din revista aceea aflai programul tv, era ca un fel de Pro tv magazin dar ei existau inaintea pro tv magazin. Asta se intampla prin anul 1997- pana in 1999. Frumoase amintiri puse intr-o cutie undeva prin camara cateodata cand am timp mai desfac cutia si ma uit si imi aduc aminte ce vremuri erau atunci recitind titlurile din revista. Ma apuca nostalgia :(

iculici spunea...

@ ioneltorac - SI EU CUMPARAM "ECRAN MAGAZIN". ERA FAINA REVISTA ... INTERESANTA. >:D<

danielXXL spunea...

Eu am colectionat cand eram mic manncam Guma Turbo pentru surprize cu masini apoi guma Action Man pentru un robot deci am mestecat multa guma:P.Iar acum colectionez monede vechi nu conteaza monede sa fie:) si pastrez o colectie de ceasuri vechi care nu mai sunt bune:)

iculici spunea...

@danielXXL - ;)) SI EU STRANGEAM SURPRIZELE TURBO. AM AVUT O COLECTIE CU CELE MAI FAINE MASINI SI LA UN MOMENT DAT AM PIERDUT-O, IN FATA BLOCULUI IN IARBA... MI-ERA ASA O CIUDA... ~X( APOI AM INCEPUT ALTE COLECTII CU SURPRIZE DE LA GUME: MINTY(parca), SANDY(CU PAPUSI), ... :D
ASA CA, NU ESTI SINGURUL CARE A MESTECAT MULTA GUMA !!! :D

Mos`Craciun spunea...

... eu am strans amintiri , le-am colectionat indelung si le-am retrait oride cate ori am simtit nevoia sa o fac.Sunt ieftine , la indemana oricui, nu necesita spatii speciale si conditii deosebite, pot fi aranjate aleatoriu, pot fi sterse aproape la comanda.

iculici spunea...

@Mos`Craciun - BINE ZIS "pot fi sterse aproape la comanda". TOTUSI, DE MULTE ORI COMANDA ASTA INTARZIE. INTARZIE MULT.

MULTUMESC PENTRU VIZITE, MOSULE !

Fetita Junglei13 spunea...

Surprizele de la guma Minti,TipiTip,urmate ceva mai tarziu de Turbo si celelate,servetele,vederi cu actori,timbre,revistele "Cutezatorii", Pif,almanahul "Urzica" si cel "Femeia",ambalajele de la ciocolata;pe la 12 ani am descoperit revista "Salut",apoi "Ecran Magazin".Am facut robotul din pachete de tigari,am avut colectie de masinute,au fost cele cu Bverly Hils,Salvati de clopotel. Si mereu m-au atras "vechiturile"- razboi de tesut,tesala,putinei,d-astea.
Acum am doar vederile,surprizele,servetelele,timbrele,vechiturile.Revistele le-a dat mama unor rude(am plans).Aaa, da si vechiturile.
De ce ne atrage vechiul?Nu stiu,unele poate ne leaga de ceva amintiri.
>:D<

Lillee spunea...

Am avut o colectie impresionanta de la guma Cindy, se lipeau abtipildele pe un catalog...dar fratelui meu mai mic i-a luat cam 20 de secunde sa-mi faca albumul praf. Apoi m-am apucat de colectionat timbre...cu album frumos de piele luat de tata...tot fratimiu este inculpatul, l-a ratacit numai el stie pe unde.
Tot ce mi-a ramas este o valiza plina de jurnale...pe astea le-am pus bine :D

cosmin. spunea...

Monede, pachete de tigari, si daca se poate numii colectie, intr-o cutiuta metalica, scrumul de la fiecare tigara fumata in casa [nu sunt multe]. Recent m-am apucat de colectionat brichete, si inca am prin casa o colectie destul de mare de monede.

burned spunea...

Mai are cineva din surprizele tipi tip, lou lou, maha, momo sau dany? Surpize de care nu mai are nevoie?

Dau la schimb din abtibildurile GARBAGE PAIL KIDS. Va mai aduceti aminte de ele.....

Anonim spunea...

Cu stima . cine colectioneaza calendare de buzunar , sau coastere de bere . Mai colectionez mici produse coca cola , servetele cu pisicute , si am si cateva felicitari de craciun si cateva bancnote si monede . Cine ar fi interesat am putea colabora a si chibrite se mai gaseste pe la mine . Va multumesc
VIRGIL GEORGE