16 octombrie 2010

UN RADIO... altul :)

care e mai 'bătrân' decât mine :))

... TA  DAAAAAA ... ŢI-L PREZINT PE...

PACIFIC 4
CARE ARE, BINEÎNŢELES, O VÂRSTĂ RESPECTABILĂ :))  ŞI LIPSĂ UN BUTON :))
ARE VOCE, DA' NU COMPLET :)) ARE ŞI 'PURICI' :))
ŞI ARE ŞI LUMINĂ ŞI UN ABŢIBILD (bine, o treime de abţibild) :)) ŞI MULŢE FRECVENŢE, DAR ... UN SINGUR POST DE RADIO SE RECEPŢIONEAZĂ ... RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI, CU COTELE DUNĂRI ŞI CU "O MELODIE PENTRU FIECARE" ... VREMURI DEMULT APUSE :)



... O VECHITURĂ. A NOASTRĂ.


6 comentarii:

  1. O melodie pentru fiecare nu era cumva de la 3 dupa amiaza pe Radio Romania Actualitati? Eu asa tin minte. Ascultam Radio Romania Actualitati doar la bunici in vacanta in copilaria mea.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Vechitura" asta pe vremuri era un lux pe care multi nu si-o puteau permite. Era echivalentul unui P.C. din ziua de azi, cred. Tin minte ca matusa mea are un astfel de radio si cand merg pe la ea mai arunc un ochi spre el. Ai o colectie frumoasa de viniluri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe fundal e Desperado cu "bautura curge garla?"
    Ti-a zis cineva ca ai picat in cap,datorita faptului ca filmezi radio-uri?Intreb din experienta,ca eu tot filmez :))

    RăspundețiȘtergere
  4. @ioneltorac - din câte îmi amintesc eu, era dimineaţa de la 8 la 9. :)
    @fj 13 - încă nu. îs abia la al doilea :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Aparatul de radio pacific are FM si daca il duci la un mester priceput ti-l poate face sa prinda posturile comerciale de azi.
    Are Fm (butonul UUS)in banda Est care in prezent nu se mai foloseste.Se poate trage usor in banda Vest si merge super.
    Eu am doua astfel de aparate si practic sunt mai bune decat cand au fost noi (avand in vedere tragerea fm-ului in banda v)
    Modelul pacific 4 a aparut La sfarsitul aniilor '80 si este ultima versiune produsa la Tehnoton Iasi si echipata cu pick-up rusesc.Primele pacificuri s-au fabricat la Electronica Bucuresti incepand cu '73 si au fsot mai binelucrate,cu lacul mai lucios si echipatcu pick-up Tesla.
    Din punctde vedere a standaredelor de calitatesi fidelitate internationale,Pacific este incadrat in clasa III de calitate si fidelitate (cele mai bune erau clasa I)

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa va povestesc ceva despre PACIFIC-uri
    >>>Pacific 1:
    http://i90.photobucket.com/albums/k245/Motreanu_Sorin/pacific1.jpg
    Era produs de Electronica Bucuresti,pe tranzistori cred ca incepand cu anul ’72 avea pick-up cehoslovac TESLA HC7 .
    Era un radio monofonic (adica nu era stereo).Avea un difuzor relativ mare,eliptic de (daca nu ma insel 2.5 vati sau 3) care avea si FM dar in banda E.Se poate trage insa in banda V si poate prinde posturile comerciale de azi (UUS= FM sau mai pe romaneste M.F. de la “modulatie in frecventa”).

    La inceputul aniilor ’70 productia de aparate de radio s-a mutat din Bucuresti la Iasi,la noua uzina TEHNOTON.Productia aparatului “Pacific” a continuat identic doar ca in locul inscriptiei ‘Electronica” scria “Tehnoton” iar pe parcurs calitatea aparatului a mai scazut,existand unele exemplare mai prost lucrate (mai ales din modelele 3 si 4) atat tehnic cat si ca finisaj al cutiei (ultimul mai ales..lacul era matuit,subtire)

    >>>Pacific 3:
    Dupa mijlocul aniilor ’70 Tehnoton Iasi scoate versiunea “Pacific 3″.Lacul de pe caseta nu mai este atat de gros si lucios ca la primul model iar aparatul este echipat cu pick-up rusesc marca “Acord”-destul de bun zic eu.
    O poza cu Pacific 3 gasiti aici:
    http://i90.photobucket.com/albums/k245/Motreanu_Sorin/060220101013.jpg

    >>>Bucium:
    S-a produs in paralel cu Pacific prin anii 70,tot cu pick-up cehoslovac si mici diferente tehnice si estetice (un obiectiv al perioadei comuniste de atunci era diversificarea productiei asa ca scoteau tot felul de modele pornind de la aceeasi baza)
    Poza cu Bucium:
    http://i90.photobucket.com/albums/k245/Motreanu_Sorin/DSC_0096.jpg

    >>>Pacific 4:
    Ultima versiune de radioreceptor Pacific,produs spre sfarsitul aniilor ’70 echipat cu pick-up rusesc cu doza dubla model III-ЭПУ-38M.Pick-up-ul era unul ieftin,nu era cine stie ce dar avea avantajul ca acul era rezistent si tinea mult.
    O poza:
    http://i90.photobucket.com/albums/k245/Motreanu_Sorin/DSCI0005.jpg

    >>>>Urmasul Pacificului, radioreceptorul cu pick-up “OLIMPIC”
    La inceputul aniilor ’80,pentru a mai diversifica productia a aparut prin o versiune “tunata” de Pacific numita “OLIMPIC”.Aceasta pastra aceeasi carcasa si acelasi pick-up III-ЭПУ-38M sovietic dar avea montat un difuzor circular (in locul celui eliptic si mare prezent in Pacificuri).Cu membrana mai groasa dar dimensiunea mai mica.Tranzistorii finali audio (care pana atunci erau fie AC180-181K sau AD152,155 la Pacificuri) au fost inlocuiti cu unii de generatie mai noua model BD237-238.
    O poza cu Olimpic gasiti aici:
    http://i90.photobucket.com/albums/k245/Motreanu_Sorin/IMGP0132.jpg

    >>>”Strmosii Pacificului”
    Sunt aparatele CU LAMPI model TRAVIATA care s-au produs pana prin 72.In ordine avem
    >>>Traviata 1 (prima versiune de Traviata) :
    http://i90.photobucket.com/albums/k245/Motreanu_Sorin/P1015452.jpg
    >>>Traviata 2: ultima versiune,tot cu lampi fiind echipata cu acelasi pick-up ca si prima versiune de Pacific si avnad caseta cu desginul de “lada” care va consacra mai departe aparatele de radio cu pick-up produse ulterior in Romania
    Poza:
    http://i90.photobucket.com/albums/k245/Motreanu_Sorin/52mph6a.jpg

    RăspundețiȘtergere

te doare mâna dacă te semnezi la sfârşitul comentariului ???

:)